ZABAVNO POUČNI VIKENDI U PRETETINCU

Vikendi u Pretetincu su sve osim dosadni! Djeca od 3 do 15 godina mogu birati između mnoštva aktivnosti kojima udruge, društva i klubovi žele podučiti svoje najmlađe mještane da je život više od tipkanja po mobitelu ili gledanja televizije.

Škola nogometa Međimurec/Sloboda i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pretetinec  već godinama uspješno vode najmlađe i one malo starije na turnire, natjecanja i treninge kako bi pokazali da je tjelovježba važna i dobra za njih u svakom pogledu. Vršnjačka druženja, razvijanje tolerancije i stjecanje samopouzdanja samo su neke od vještina kojima marljivi treneri uče ovu djecu.

Od ove godine, a u organizaciji Udruge žena Pretetinec subote u mjestu su rezervirane za matematičke igraonice pod budnim okom učiteljice Natali. Vježbanje, razvijanje moždanih vijuga i logičko razmišljanje organizirano je za gotovo dvadeset mališana u dob i do 10 godina. Nedjeljna poslijepodneva su rezervirana za STEM revoluciju u vidu micro:bit radionica kojima profesorica Mateja nastoji klince pred računalima naučiti da nije sve u besmislenom igranju igrica i da postoje i drugi načini učenja i zabave na njima. Već nakon nekoliko radionica, koje posjećuje dvadesetero djece u dobi od 7 do 14 godina, mi odrasli  bismo se začudili koliko puno te malene glave znaju i mogu.

Zaista, vikendi u Pretetincu su poučni i zabavni, nikako dosadni!

Foto i tekst: Lidija Branilović

 

B1 B3 dvd M1 M3 M4

Skip to content