ZA DAN DUNJKOVCA, USPRKOS KIŠI, SKUHAN GULAŠFEST 2019.

U nedjelju 7. srpnja održano je četvrto natjecanje u spravljanju međimurskog gulaša pod nazivom Gulašfest 2019. Uz kotliće su stali znalci koje je na sudjelovanje pozvao organizator – Udruga Međimurska gruda pa se tako odmjerilo sedam ekipa: DVD Dunjkovec, Udruga žena Dunjkovec, Udruga žena Pretetinec, Društvo športske rekreacije Grabanice, Udruga Hrastinka, Udruga Frkanovčani i VMO Gornji Kuršanec.

Loše vrijeme nije ih spriječilo da poštuju zamišljenu recepturu, jer su se svi kuhari sklonili pod šator. Doduše, uvjeti za kuhanje su bili sve samo ne jednostavni pa je prosudbena komisija u dogovoru s organizatorom i natjecateljima odlučila da se konačno ocjenjivanje ne održi. Komisija u sastavu Slađana Zadravec, Marija Borković i Snježana Zorković i organizator dodijelili su nagradni fond svima ravnopravno pa je tako svaka ekipa nagrađena sa 150,00 kuna.

Na koncu su svi gulaši podijeljeni posjetiteljima kojih je bilo malo. Odazvali su se najhrabriji tim više što je Gulašfest trebao biti središnja manifestacija Dana Dunjkovca. Svečani dio i zabava su tako izostali, no to ne znači da u ljetnim danima neće biti prilike da se slično okupljanje ponovi.

dav
dav
sdr
sdr
dav
dav
burst
burst

 

 

 

 

Skip to content