Veselo dvanaesto Martinje u Nedelišću

Manifestacija Martinje održana je po dvanaesti put u subotu, 12. studenog 2016. godine, u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću s otvorenjem u 10,00 sati.

Ukupno 32 udruge, obrti i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode, bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju i vinarsku opremu. Specifičnost manifestacije je kuhanje hladetine u što se uključilo šesnaest udruga, te je na štandovima bilo servirano 1350 porcija hladetine.  Nedelišćanski vinari, Oletić, Serec, Krznar i Kossi zajedno s malim vinogradarima; Horvat, Altak, Oreški, Ladić. Balenta, Škvorc i Branilović koji su članovi DVVM Vinoljub Nedelišće i vina Kerman na svojim su štandovima nudili posjetiteljima degustacije mošta koje je u 12 sati tijekom vesele ceremonije krštenja postalo mlado vino. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća i duo ‘Global’. Ujedno, cijelu manifestaciju pratila je ekipa Trbuhozboraca na čelu s Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem dok je na pozornici sve prisutne pozdravio i Vladimir Kočiš Zec.

Na kraju manifestacije održano je izvlačenje biciklističke nagradne igre Putovnica sretnih 13 u kojoj je sudjelovalo ukupno 86 biciklista sa ispunjenim putovnicama. Podijeljena su tri poklon bona za kupnju bicikla kao glavne nagrade i 11 poklon bonova ugostitelja uključenih u nagradnu igru. Glavne nagrade osvojili su: Štefica Korpar, Josipa Bratković i Dejan Medlobi.

Skip to content