Vecer pjesme i plesa u Nedeliscu

Tradicionalna priredba koju je prije više od petnaest godina pokrenuo Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće dobila je svoj nastavak i ove godine u suorganizaciji s KUU Seljačka sloga i Udrugom mažoretkinja iz Nedelišća, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Nedelišće. Još jedna Večer pjesme i plesa održana je u nedjelju (12. ožujka) u dvorani Osnovne škole u Nedelišću.

Prekrasno nedjeljno popodne otvorile su Mažoretkinje Nedelišća koje redovito nastupaju na svim manifestacijama u Općini, ali i šire. Mažoretkinje Nedelišća predstavile su dva najstarija sastava: juniorke čija je trenerica Ivana Hajdinjak i seniorke koje vodi Vedrana Radmanić. Nakon njih nastupio je Puhački orkestar Općine Nedelišće- nezaobilazan dio ove manifestacije, a pod vodstvom Dragana Logožara svakako su uspjeli u svom naumu osvajanje publike.

Treći puta na Večeri pjesme i plesa predstavio se i Dječji pjevački zbor Josip Vrhovski koji je svojim izvedbama raznježio i razveselio sve prisutne i sve to zahvaljujući njihovoj voditeljici Andreji Šćapec. Ivana i Jasna Hajdinjak pripremile su folkloraše koji su i ovog puta oduševili, a sve to u pratnji iskusnih svirača Tamburaškog orkestra koji vodi Miroslav Novak. Nagrađivani Pjevački zbor ,,Josip Vrhovski” Nedelišće pod vodstvom Branimira Magdalenića za svoje tri izvedbe, nagrađen je gromoglasnim pljeskom publike.

Na samom kraju priredbe Mažoretkinje Nedelišća su još jednom pozdravile publiku i time uspješnom privele kraju ovu prekrasnu Večer pjesme i plesa.

 

Skip to content