TUHELJ PONOVNO DONIO NAGRADE ZBORASIMA “VRHOVSKOG”

U subotu, 3. lipnja, održano je VIII. međunarodno natjecanje zborova – Zlatna lipa Tuhlja na kojem su svoju pjevačku interpretaciju odmjerili i članovi Pjevačkog zbora “Josip Vrhovski” iz Nedelišća. Dvadeset i tri zbora izvela su pomno pripremljene natjecateljske repertoare da bi Nedelišćani u konačnici osvojili peto mjesto koje podrazumijeva srebrnu medalju.

Konkurencija je bila neumoljiva. Pjevačice i pjevači s podjednakim su žarom nastupili pred stručnim povjerenstvom, a općina Nedelišće ponovno je imala priliku kroz glazbu se predstaviti istomišljenicima.

Tuheljsko natjecanje ukazalo je posebnu čast Branimiru Magdaleniću, prof., umjetničkom voditelju i dirigentu zbora “Josip Vrhovski”, kojeg je nagradilo zlatnom medlajom za promicanje zborskog pjevanja i vođenje zbora od prvog dana njegova osnivanja.

U ponedjeljak, 5. lipnja zbor je nastupio na humanitarnom koncertu u Crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, a čiji je prihod rezerviran za najmlađe. Također, zboraši Vrhovskog će u petak, 9. lipnja nastupiti na otvorenju Međunarodnog sajma poduzetništva – MESAP 2017. u Nedelišću od 11 sati. Sredinom mjeseca moći će ih pratiti i publika u Svetoj Mariji u kojoj će 17. lipnja pjevati na 19. županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava.

 

Skip to content