Pozivamo vas na 38. Smotru „Međimurske popevke Nedelišće 2022.“ i dokumentarni film o Međimurskoj popevki

Nakon što su protekle dvije godine smotre izvorne pučke popijevke održane online, ovogodišnje 38. izdanje Smotre “Međimurske popevke Nedelišće 2022.”, u organizaciji KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, vraća se pred gledatelje i to u subotu, 4.6.2022. godine s početkom u 18,00 sati u SGC ATON u Nedelišću.

Smotri Međimurske popevke su prethodile dvije predsmotre u Štrigovi i Donjem Kraljevcu, te Dječja smotra Međimurske popevke u Svetom Martinu na Muri, za koje se prijavilo ukupno 40 solista, dueta i pjevačkih zborova sa 63 popijevke, a stručno povjerenstvo za završnu smotru u Nedelišću odabralo je 22 popijevke.

Dan ranije, u petak, 3.6.2022. s početkom u 19,30 sati u SGC ATON povodom 50. godišnjice smotre održat će se i promocija dokumentarnog filma „50 godina Međimurske popevke”, a čija se promocija zbog pandemije nije mogla održati prošle godine. Autor filma je Danijel Janković, a film je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture, Međimurske županije i Općine Nedelišće, dok je nositelj projekta KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

Pridružite nam se, ulaz na sva događanja je slobodan!

Donosimo vam i redoslijed popijevki 38. Smotre:
Redoslijed popijevki – 38. Smotra Međimurske popevke Nedelišće 2022.

 

Skip to content