Odrzana “5. Djecja biciklijada Pretetinec 2018.”

U subotu, 7. srpnja održana je jubilarna 5. Dječja biciklijada Pretetinec 2018. u organizaciji marljivih članica Udruge žena Pretetinec. Ovaj je događaj od velikog značaja onim najmlađima koji su se natjecali u nekoliko različitih kategorija.

Tako su se za prijavljivanje koristile još zadnje minute prije početka, a okupljen je i rekordan broj djece do završnog 4. razreda osnovne škole. Koordinator biciklijade, petu godinu zaredom, je Zoran Kolac. Biciklist koji je za ovu biciklijadu pripremio još zahtjevniju stazu za one najspretnije. Svoje kotače po jednostavnom terenu, ali i posebno pripremljenim zaprekama, zavrtjelo je nešto više od 110 natjecatelja. Najmlađi natjecatelj imao je 2 godine, dok je najmlađa natjecateljica bila još nekoliko mjeseci mlađa. Oboje su dobili posebnu nagradu za sudjelovanje.

Ovakvim se događajima djecu uči dobrim navikama, druženju i boravljenju u prirodi te se potiče interes za biciklizam, dok je najviši cilj da se svi zajedno lijepo provedu i zabave. Sve posjetitelje na početku je pozdravio i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te proglasio natjecanje otvorenim, a svojim su nastupom okupljanje uveličale i nedelišćanske mažoretkinje.

Glavni pokrovitelj Dječje biciklijade u Pretetincu je Turistička zajednica Općine Nedelišće, a partneri su i Policijska uprava međimurska. – Svake godine nastojimo poboljšati teren. Za biciklijadu 2018., zahvaljujući svim sponzorima, zajedno smo izradili još dodatne i nešto teže zapreke za poligon namijenjen starijim natjecateljima kako bismo im utrku učinili što zanimljivijom, rekla je predsjednica Udruge žena Pretetinec Lidija Branilović.

Isto tako pripremili su i utrku iznenađenja za roditelje, a to je natjecanje u kategoriji ‘puževim korakom’ gdje su se roditelji na 100 metara natjecali tko će sporije voziti. Sva su djeca dobila okrjepu, majicu sponzora, priznanje i medalju, a najbolji i nagrade.

Izvor: eMedjimurje.hr