ODRŽAN OBLJETNIČKI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA NEDELIŠĆE

Puhački orkestar Općine Nedelišće održao je prvi samostalni koncert u nedjelju, 17. studenog, sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće. Datum koncerta nije odabran slučajno, već upravo na sam dan održavanje prve probe novookupljenog Orkestra, u čijem radu danas sudjeluje 25 članica i članova svih dobnih skupina.

Na početku su domaćini izveli tri skladbe nakon čega su se sviračima pridružile Mažoretkinje Nedelišća te su zajedno izveli obrade poznatih hitova grupe Queen. Uslijedio je solo nastup mažoretkinja, a nakon njih su na red došli uvijek dragi gosti, Godba na pihala iz Središča ob Dravi, koji su upotpunili program koncerta s nekoliko popularnih skladbi. Na kraju su domaćini izveli nekoliko zabavnih obrada, gdje je kao solist na trubi nastupio učenik četvrtog razreda Glazbene škole u Varaždinu Luka Škvorc, oduševivši publiku izvedbom skladbe „Jabuke i trešnje“. Na samom kraju predsjednica KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, Mia Srnec, uručila je zahvalnicu Stjepanu Vrbancu za dugogodišnje članstvo i aktivno muziciranje, a koncert je završio nezaobilaznim „Radetzky maršem“.

Voditelj Orkestra je student Kunstuniversitäta u Grazu Daniel Đunđuš, koji je dosad pokazao kvalitete koje opisuju vrsne maestre. Prije otprilike mjesec dana obavljeni su upisi u pomladak orkestra te je na tečaj sviranja upisano novih 25-ero djece, koja će kroz nekoliko mjeseci biti ukjlučena u rad orkestra. Veliku pomoć u animiranju djece za orkestar pružio je vjerni podupiratelj njihova rada, učitelj glazbene kulture u Osnovnoj školi Nedelišće Zvonimir Hajdarović. Načelnik Općine Darko Dania pak je naručio instrumente za buduće mlade svirače te na taj način pružio potporu radu Orkestra.

Večer obljetničkog koncerta u Nedelišću nastavljena je ugodnim druženjem svih sudionika u Lovačkom domum, gdje se zasviralo i zaplesalo o čemu je posebno brinuo prvi klarinetist Orkestra Tomislav Serec.

IMG_20191117_191155 IMG_20191117_191524 IMG_20191117_182803 IMG_20191117_185800

Skip to content