OBILJEŽAVAMO DAN MACINCA

U četvrtak, 15. kolovoza 2019., na blagdan Velike Gospe, Macinec obilježava svoj dan i svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

I ove godine, 22. put zaredom, za sve mještane tradicionalno se organizirana velika proslava. Vijeće mjesnog odbora Macinec i Nogometni klub “Centrometal” Macinec pozivaju na svečanost kojom će biti obuhvaćen duhovni, kulturni, zabavni i sportski program.

U 11.00 sati bit će održana Sveta misa u mjesnoj crkvi, a nakon toga i mimohod do Sportskog doma. U 12.00 sati započinje svečani program, a od 13.30 podjela ručka za sve posjetitelje.

Nakon zajedničkog obroka za sve, bit će otvorena izložba postavljena u spomen na dr. Ivana Novaka i 100. obljetnicu odcjepljenja Međimurja od mađarske države te otvorenje Sportskog doma. U programu će nastupati Mažoretkinje Nedelišća, KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, grupa “Male Macinčarke i Macinčari’ te plesačice iz Udruge za kulturu orijentalnih plesova “Orient Art” Varaždin. Popodnevni sati rezervirani su za nogometnu utakmicu i sportske igre, a u 20.00 počinje koncert Mirka Švende Žige.

Svi ste dobrodošli ?… A dok ne nastanu ovogodišnje, donosimo fotografije s lanjskog obilježavanja Dana Macinca.

Dani Macinca_2018 (1) Dani Macinca_2018 (9) Dani Macinca_2018 (10) Dani Macinca_2018 (5)

Skip to content