Turistička zajednica Općine Nedelišće osnovana je 1997. godine u vrijeme kad su lokalne turističke zajednice u županiji, ali i zemlji, bile u povojima. Vidjeli smo u tome našu priliku da područje Općine Nedelišće, sredinu inače vrlo atraktivnu za život, stavimo u prvi plan kao mjesto ugodnog boravka, edukacije i relaksacije. Do danas se pokazuje da smo dobro osmislili sadržaje kojima ćemo gospodarski, a time i turistički život, naše Općine oživotvoriti i u budućnosti oplemenjivati.

Turistička je zajednica pokretač nekih od najvećih i najposjećenijih manifestacija u Međimurskoj županiji. Tu prije svega mislimo na Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane starih zanata i obrta, na Fašnik u Nedelišću, ali i Martinje u Nedelišću. Pratimo logistikom dakako i druge priredbe kojima naša Općina dobiva na zvučnosti i ugodnoj percepciji u javnosti.

Osobito smo ponosni na Biciklističku stazu kroz Općinu Nedelišće na kojoj kanimo bazirati više programa koji već neko vrijeme privlače građane iz cijele regije i susjednih zemalja. Osnovali smo i Horvatovu kovačnicu u Gornjem Hrašćanu u kojoj vidimo potencijal za edukaciju mladih naraštaja, ali i turizam temeljen na upoznavanju baštine ovog našeg zelenog kraja. Da ulažemo mnoge napore da nam okruženje u kojem živimo ostane zeleno i uređeno, svjedoči akcija Više cvijeća, manje smeća koju svake godine organiziramo u suradnji s Općinom Nedelišće i svim udrugama i klubovima po našim naseljima.

Pred Turističkom zajednicom Općine Nedelišće je mnogo posla, a u njemu važnu ulogu ima Turistički-informativni centar (Turistički ured) u srcu Nedelišća, na adresi Maršala Tita 60, koji je od polovice 2013. godine stjecištem ideja, programa, akcija i projekata koji će tek zaživjeti. Pratite naš rad na ovim stranicama, odazovite se našim programima i dovedite prijatelje u Općinu Nedelišće.

Radno vrijeme Turističkog ureda:

Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00 sati.

Skip to content