NEDELSKI FAŠNIK NANOVO OŽIVIO FAŠNIČKO RASPOLOŽENJE

Nakon duge dvije godine fašničkog posta, u subotu 11. veljače vesele maškare ponovno su zavladale ulicama Nedelišća. Više od 1 300 maškara plesalo je i veselilo se u maškaranoj povorci koju je svesrdno podržalo stotine posjetitelja, a koji su bili uz ulice kojima su prolazile maškare kao i u dvorištu MESAP – a gdje je bilo završno okupljanje i predstavljanje svih skupina te osuda samom Fašniku i njegovo završno spektakularno spaljivanje.

U samoj povorci sudjelovala su dječica iz Dječjeg vrtića Zvončić i Zvjezdica, učenici Osnovne škole Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Grada Gospića, Puhački orkestar Grada Gospića i DVD- a Ogulin, Čuvari mitova i legendi, UŽ Črečan, UŽ Pretetinec, KUU Seljačka sloga Nedelišće, UŽ Gornji Kuršanec, UŽ Dunjkovec, UŽ Nedelišće, UŽ Dunjkovec, UŽ Pušćine, Udruga Maxenca, UŽ Trnovec, UŽ Gornji Hrašćan, Udruga Luna Gornji Mihaljevec, Godba na Pihala Središče ob Dravi, Turistično društvo Središče ob Dravi i KUU Zasadbreg.

Uz nezaobilazne krafne, jelo, piće i dobru glazbenu podlogu grupe Atomi fešta svih koji su bili željni dobre zabave trajala je duboko u noć.

Za ovu sezonu završili smo s ludorijama i TZO Nedelišće zahvaljuje svima na odazivu, a svi vi već sada počnite razmišljati o drugoj godini i novoj sezoni maškara, a TZO Nedelišće će se pobrinuti da fešta maškara bude još bolja i masovnija!

 

Skip to content