NEDELIŠĆE NA DANIMA MLADOG MASLINOVOG ULJA U VODNJANU

Turistička zajednica Općine Nedelišće već se četvrtu godinu zaredom odazvala pozivu Grada Vodnjana u Istri na manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja, koja se održavala od 15. – 17. studenoga 2019..Ovogodišnji 15. dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu potvrdili su prestižan status ovog sajma na kojem sudjeluje više od 100 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Srbije.

Uobičajeno, tijekom tri dana Vodnjan ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom površine čak 2.000 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nude brojni proizvođači maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te poljoprivredne opreme. Među brojnim izlagačima našla se i Turistička zajednica Općine Nedelišće predstavljajući našu Općinu, ali i Međimurje. Posjetitelji su tako uz turističku ponudu imali prilike vidjeti naše cekere i vrijedne pletilje koje su kroz tri dana prezentirale kako iz obične komušine nastaje ovaj simbol Međimurja. Bučino ulje također se našlo na izložbenom djelu štanda što je izvrsna promocija i popularizacija ovog vrijednog „crnog zlata“ kako mu mnogi tepaju.

Inače, ovo već tradicionalno predstavljanje autohtonih proizvoda, tradicije i kulture našega kraja u Vodnjanu rezultat je suradnje koja je između Grada Vodnjana – Dignano i Općine Nedelišće započela 2016. godine, a ove godine kao krunasuradnje potpisana je i Povelja o bratimljenju.

 

 

Vodnjan_DMMU 2019 (8) Vodnjan_DMMU 2019 (7) Vodnjan_DMMU 2019 (6) Vodnjan_DMMU 2019 (3) Vodnjan_DMMU 2019 (2) Vodnjan_DMMU 2019 (1)

 

 

Skip to content