Narcisa za zdravlje žene

Općina Nedelišće ostaje otvorena za svaku vrstu pomoći svojim sugrađanima pa je tako u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka i kluba Nova nada provela akciju Dan narcisa. Jedan je to od načina da se žene motivira i potakne na obavljanje mamografskih pregleda koji jamče rano otkrivanje ove bolesti koja se, otkrije li se u ranoj fazi, liječi s velikim uspjehom.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće Damir Tomšić pridružili su se damama iz Lige, ali i medicinskim sestrama iz palijativne skrbi, pozivajući sugrađane da za sebe kupe stručak narcisa te time podrže ovu važnu akciju. Ispred općinske zgrade u kratkom je roku nastala gužva u kojoj su i narcise ubrzo rasprodane, a do novih akcija zasigurno neće proći puno vremena.

Kako je Uskrs blizu, načelnik Dania je za Veliki petak najavio tradicionalnu pripremu i podjelu ribica koju organizira u suradnji s UDVDR Nedelišće, a koju je i Tomšić ovom zgodom pozdravio istaknuvši da je to također način da se branitelje, njihove obitelji i građanstvo općenito okupi na druženju koje najavljuje najvažniji blagdan u kršćana.

viber image 2019-03-23 , 08.56.25