Medjimurske popevke 2017. godine

33. smotra izvorne pučke popijevke iz Međimurja „Međimurske popevke Nedelišće 2017.“ održat će se 10.6.2017. godine s početkom u 18 00 sati u dvorani SGC ATON Nedelišće.

Za ovogodišnju smotru bilo je prijavljeno stotinjak popijevki koje su izvedene na Predsmotrama u Donjem Kraljevcu, Štrigovi i Fičehazu – Republika Mađarska te na Dječjoj smotri u Sv. Martinu na Muri. Na Predsmotrama i Dječjoj smotri u Sv.Martinu sudjelovalo je više od 600 solistica,solista, dueta i pjevačkih skupina te tamburaških pratnji iz cijelog Međimurja, Republike Mađarske i Republike Slovenije.

Stručna komisija u sastavu dr.sc Stjepan Hranjec prof, Branimir Magdalenić prof.,Miroslav Novak prof., i Karolina šimunković prof. odabrala je 25. popijevki za zavšnu smotru u Nedelišću  koje će izvesti više od 250 izvođača.

Kako bi izvornu međimursku popijevku približili i pjevačima iz drugih krajeva Hrvatske, te pokazali našoj publici kako međimurske popijevke doživljvaju izvođači iz drugih krajeva ove godine kao gošču smotre pozvali smo Mariju Husar koja će otpjevati uvodnu popijevku „Međimurje kak si lepo zeleno“ i za kraj u pratnji tambura „pušlek međimurskih popevki“ .

Program će voditi Velina Novak i Miljenko Ovčar, a Smotru će otvoriti župan Matija Posavec.

 

Skip to content