MAŽORETKINJE NEDELISCA NA DRZAVNOM PRVENSTVU OSVOJILE SREBRO I DVIJE BRONCE

Mažoretkinje Nedelišća su 26.-28. svibnja sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Novom Vinodolskom zajedno s timovima iz cijele Hrvatske. Nedelišćanke su se na prvenstvu predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) i ukupno 65 mažoretkinja. Natjecale su se u kategoriji kadetkinja, juniorki i seniorki sa štapom, zatim u sve tri dobne kategorije sa pomponima te u neformacijskom dijelu, sa seniorskom solo i duo koreografijom.

Osim natjecateljskog dijela prvenstva, vikend je obilježio i niz svečanih, zabavnih i neformalnih događanja pa je tako prvi dan organiziran mažoret party na kojem su mažoretkinje imale priliku družiti se s kolegicama iz ostalih timova, a drugi dan je završio show programom i izborom za miss u kojem je Nedelišćanke predstavila Martina Železnjak. Drugi dan prvenstva započeo je tradicionalnim prijemom predvodnica i voditelja timova kod gradonačelnika Novog Vinodolskog, a nastavljen je sa svečanim otvaranjem i postrojavanjem svih sudionika prvenstva u raznobojnim odorama nakon kratkog defilea kroz centar grada.

Nedelišćanke su izuzetno zadovoljne svojim rezultatima, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu sudjelovale su sa najviše mažoretkinja ikad te su se po prvi puta natjecale u juniorskoj kategoriji. Mlađe kadetkinje su u kategoriji pomponi osvojile peto mjesto, Ivona Galić sa solo koreografijom bila je sedma, a duo Tena Treska i Berta Bregović osvojile su peto mjesto. Starije kadetkinje su u najbrojnijoj kategoriji prvenstva u kategoriji kadetkinje štap drugu godinu zaredom osvojile brončanu medalju, juniorke su osvojile četvrto mjesto u kategoriji sa štapom dok su u pomponima osvojile srebrnu medalju. Seniorke su u kategoriji sa štapom bile pete, a u pomponima su osvojile također broncu. Mažoretkinje Nedelišća na prvenstvu su osvojile ukupno tri pehara u tri različite dobne kategorije, a svake se godine u Nedelišće vraćaju sa sve više medalja.

Nakon kratkog odmora mažoretkinje kreću sa pripremama za brojne dogovorene nastupe koji slijede tijekom ljeta, a seniorke se već lagano pakiraju za svoju drugu plesnu turneju u Francuskoj u srpnju.

 

Skip to content