KUU SELJAČKA SLOGA NEDELIŠĆE – NAJAVA NOVE SEZONE I UPIS NOVIH ČLANOVA

KUU Seljačka sloga Nedelišće krenula je od jeseni s radom svih sekcija te tijekom rujna i listopada upisuju nove članove. Svi oni koji vole kulturu, ples i pjevanje te bi voljeli sudjelovati u očuvanju tradicije i prezentiranju baštine međimurskog kraja mogu se upisati u sekciju veliki folklor, mali folklor i tamburaški orkestar.

S obzirom na to da je korona pomrsila sve planove Udruge prošle sezone te održavanje aktivnosti uglavnom nije bilo moguće, Slogaši su od ove sezone odlučili uvesti brojne novitete kako bi se svi članovi Udruge snažnije aktivirali i svoj rad prezentirali široj javnosti te popularizirali folklor kao dinamičan i zanimljiv oblik slobodne aktivnosti kako za odrasle, tako i za djecu. Najveće promjene dogodile su se kod voditeljskog kadra i održavanja proba, s obzirom na to da su i veliki i mali folklor dobili nove voditelje. Tako je voditelj velikog folklora postao Bruno Bogdan, dugogodišnji član Sloge i strastveni folkloraš koji od malih nogu aktivno pleše, ne samo u nedelišćanskoj Slogi, već i u folklornim ansamblima u Varaždinu i Zagrebu. Mali folklor je također dobio novu voditeljicu – Ivanu Hajdinjak, dugogodišnju članicu Sloge koja je nakon nekoliko godina folklornog koreografiranja i dugogodišnjeg trenerskog iskustva u mažoretkinjama odlučila preuzeti ovu ulogu. Tamburaše Sloge i dalje će voditi prof. Miroslav Novak koji već dugi niz godina predaje na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu te u Osnovnoj glazbenoj školi. Svojim vrsnim poznavanjem tambure svakog tko ima volje za sviranjem zasigurno će naučiti svirati i usaditi ljubav prema tamburici.

Uvođenjem mladih snaga u voditeljski tim, mali i veliki folklor KUU Seljačka sloga Nedelišće čekaju i određene promjene u segmentu funkcioniranja samih proba, od uvodnog zagrijavanja pa do stvaranja koreografija i uvježbavanja novih plesova koji će biti prilagođeni uzrastu i mogućnostima samih grupa. Kroz pedagoški pristup i dinamičan rad, voditelji će nastojati djelovanje folklornih i tamburaških sekcija učiniti zanimljivima, atraktivnima i sveobuhvatnima kako bi se i prilikom prezentacije rada kroz nastupe publici prikazalo upravo to. Osim toga, za folklornu i tamburašku sekciju planirani su brojni projekti i zanimljive aktivnosti koje će se provoditi ne samo na području Općine Nedelišće, već i gostovanjima u drugim dijelovima Hrvatske, ali i u inozemstvu. Na taj će način mali i veliki folkloraši te tamburaši prezentirati međimurski folklor kroz atraktivne i dinamične plesne nastupe te zanimljive scenske prikaze.

Vjerujemo kako će upravo ove važne promjene i noviteti kod KUU Seljačka sloga Nedelišće privući još više novih članova koji će se moći iskušati u ovoj plesno-scenskoj umjetnosti.

Godine za upis u Slogu nisu važne, bitna je samo dobra volja i želja za novim plesnim iskustvima.

Svi zainteresirani za upis u KUU Seljačka sloga Nedelišće mogu se javiti na brojeve 095 88 39 883 (Bruno) i 099 510 3187 (Jasna) ili mail: kuusloganedelisce@gmail.com.

Postanite Slogaš i zaplešite u jednom od najvećih međimurskih društava!

Skip to content