KAZALIŠNE VEČERI U NEDELIŠĆU OSVJEŽILE KULTURNU SCENU

Kazališne večeri u Nedelišću održane su po šesti put u organizaciji KUU ‘Seljačka sloga’ uz potporu Općine Nedelišće i TZO Nedelišće 5. i 6. 9.2020. 

Terasa nekadašnjeg NM kluba postala je mjesto okupljanja svih obožavatelja kulturnog života. U dva dana odigrane su tri predstave. U subotu su nastupile žene iz KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“ te izvele predstavu „Na smrtnoj posteli“ autora Stjepana Škvorca , a u režiji Štefanije Jambrošić. U nedjelju su nastupili članovi i članice Dramsko-recitatorske skupine KUD-a „Žiškovec“ s predstavom „Ivek i Micika“, autora Stjepana Škvorca u režiji Jagode Srša. Kazališne večeri završili su domaćini, članice i članovi Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća koji su premijerno izveli svoju novu predstavu „Zato što mi je rođendan“, autorice Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača.

Hvalevrijedan potez domaćina da u ovo vrijeme kada baš nema puno kulturnih događanja, naprave ovakav kazališni događaj.  Moramo napomenuti da su se sve predstave održavale na otvorenom i sukladno epidemiološkim preporukama HZJZ, stoga je i broj gledatelja bio ograničen. 

Skip to content