Fašnik u Nedelišću

Turistička zajednica Općine Nedelišće ponosna je na Fašnik u Nedelišću koji tradicionalno organizira u dobrom raspoloženju i uz fascinantan odaziv sudionika. Bilo je tako i ove subote, 18. veljače kad smo se okupili u dvorištu i ispred zgrade Osnovne škole Nedelišće, kako bismo u koloni prošli mjestom i udobrovoljili sugrađane.

U maskiranoj povorci sudjelovale su stotine članova i članica udruga, klubova, škola i vrtića, ali i pojedinci koji su dan iskoristili da barem na nekoliko sati budu likovi iz vlastite mašte. U našoj se fašničkoj povorci našlo dimnjačara, lončića, brdo duge, havajki, časnih sestri, navijačica, Meksikanaca, pirata do prepoznatljivih čuvara mitova i legendi, pirata, grofica i grofova…

Cilj je bio u dvorištu MESAP-a u kojem smo, također već po tradiciji, spalili Fašnika ne bismo li time svu njegovu krivicu odnijeli u zaborav, a u predstojećem razdoblju zazvali dobru godinu i dobru ljetinu. Zabava i ples nastavili su se u dvorani MESAP-a do dugo u noć, a načelniku Općine Darku Daniji smo na par sati oduzeli ključeve Općine.

 

Svaka maska bila je posebna, tim više što je većina njih dugo i strpljivo rađena kako bi se svi predstavili u najboljem svjetlu. Upravo zato, našem peteročlanom žiriju uspjeli su otežati zadatak, ali ipak su uspjeli izvdojiti nekoliko maski koje su bile nagrađene.

Redom: 1. mjesto i večeru za 10 osoba osvojili su Pirati z Macinca (Udruga Maxenca), 2. mjesto pripalo je veselim navijačicama iz Udruge žena Dunjkovec koje će se počastiti u Kavani Atlantik s večerom za 10 osoba, dok je 3. mjesto i bon u vrijednosti od 300,00 kn u Pizzeriji Šut dobila Udruga Kalinka svojim šarenim ringišpilom . 4. mjesto i još jedan bon u vrijednosti od 300,00kn u Pizzeriji šut odlazi Meksikancima iz Udruge žena Gornji Kuršanec. Dječji vrtić Zvončić i Dječji vrtić Zvjezdica svojim kreativnim i zanimljivim ‘opravicama’ uspjeli su izboriti 5. i 6. mjesto te su dobili svaki po 10 radio najava/čestitki. Još jedna vrijedna nagrada – 5 dvodnevnih ulaznica za Čehaj fest pripalo je KUU Seljačka Sloga koji su time zauzeli 7. mjesto. Utješne nagrade: kreme za njegu lica i tijela i voda Filipan otišle su u ruke naših havajki iz Udruge žena Nedelišća i Egipćankama iz Udruge žena Pušćina. Čuvari mitova i legendi našli su se na 10. mjestu i moći će se izvesti na pizzu u Restoran Martin.

 

Zahvaljujemo našim sponzorima koji su omogućili ovo nagrađivanje: Pansionu Mamica iz Pušćina, Kavani Atlantik iz Nedelišća, Restoranu Martin i Pizzeria Šut iz Nedelišća, Radiju 1 i Caffe baru Millenium.

 

Skip to content