Udruga poduzetnika izlagala na radgonskoj “agri”

Na 51. po redu sajmu poljoprivrede i prehrane AGRA 2013 koji se u Gornjoj Radgoni održavao od 24. do 29. kolovoza, među ukupno 1730 izlagača – izlagali su i naši poduzetnici. Iz Hrvatske je izlagalo 14 direktnih izlagača dok ih je 13 bilo nazočno preko predstavnika u Sloveniji. Na Pomurskom sajmu AGRA 2013 uz naše poduzetnike – u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće sudjelovali su i Puhački orkestar i Mažoretkinje Nedelišća.

U organizaciji Udruge obrtnika i poduzetnika Nedelišća na preko stotinjak metara izložbenog prostora predstavili su se poduzetnici: Bačvarija Pozvek, Strojarstvo Branilović, ElektroNovak, Bačvarija Srnec, Toroid energija te sama Udruga UPO Nedelišće, dok su na vanjskom prostoru svoje proizvode izložili Megametal i Strojarstvo Čalopek. Nakon ulaska Hrvatske u EU ovo je prvi značajniji nastup van granica naše zemlje i valja spomenuti da je prelazak preko granice s izložbenim eksponatima protekao bez problema.

Međimurski poduzetnici izazvali su značajan interes svojim nastupom na tom najvećem sajmu poljoprivrede i prehrane u ovom dijelu Europe, te se s pravom nadaju da će nakon završetka sajma imati i određene pozitivne rezultate na ovom dijelu tržišta.

U nedjelju, 25. kolovoza na sajmu u sklopu protokola, sudjelovao je i Puhački orkestar Nedelišća i Mažoretkinje Nedelišća koji su atraktivnim nastupom plijenili pažnju posjetitelja. Tom prilikom sajam su posjetili načelnik općine Nedelišće Darko Danija i njegova zamjenica Ivanka Novak. Na štandu poduzetnika iz Nedelišća bilo je više važnih posjeta među kojima spominjem direktora sajma Janeza Erjavca sa suradnicima, novinare iz zagrebačkih medija i mnoge druge poznate osobe.

Za narednu 2014 godinu dogovoreno je i potvrđeno da će zemlja partner sajma biti upravo Hrvatska. Usprkos promjenjivom vremenu i povremenoj kiši, sajam je u prva tri dana bio odlično posječen, a organizatori procjenjuju da će ovogodišnji sajam vidjeti preko 120.000 posjetitelja.

Skip to content