Obilježen dan Macinca

Jednosatni program na pozornici smještenoj uz mjesni sportski dom u Macincu, upotpunjen pokaznom vježbom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Macinec i izložbom tamošnjeg Društva žena, bio je okosnica obilježavanja Dana Macinca, 15. kolovoza. Na blagdan Velike Gospe mještani su se s interesom okupili i pratili program kroz koji ih je vodila Maja Markuš Velicki, a prigodnim su se riječima obratili župan Matija Posavec i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Željko Kofjač.

Kofjač je istaknuo da VMO čini sve što je u njihovoj mogućnosti da poboljša kvalitetu življenja u Macincu te da u tome uživaju podršku mještana, koji se rado odazivaju na akcije i svojim volonterskim radom pridonose uređenju različitih sadržaja.

U prigodnom programu sudjelovali su Ženska vokalna skupina i tamburaški orkestar KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, Mažoretkinje Općine Nedelišće, pjevačice iz Društva žena Macinec, break dance skupina Nexus, OrientArt plesna skupina iz Varaždina te Puhački orkestar Središće ob Dravi. A capella su Međimurske zdence izvele Saša i Rea Velicki, a Anđela Mesarić je s pozornice porčitala svoju pjesmu Ne odlazi.

dani-macinca02dani-macinca03

Skip to content