Naši dani zahvalnosti – deseti i nikad posjećeniji

U dvorani Mesapa u Nedelišću održali smo desete Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane starih zanata i obrta. Subota, 19. listopada će za izlagače i publiku ostati upamćena po najvećem odazivu manifestaciji dosad, što možemo zahvaliti sadržajnom programu na štandovima i pozornici.

Izlagalo je pedesetak pojedinaca, kubova, udruga, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, želeći u prvi plan staviti ono čime se bave profesionalno i amaterski. Šarenilo izloženog, ali i na kušanje ponuđenog, bilo je neodoljivo. Tradicijska jela i kolači bili su izloženi u dosad neviđenim oblicima i bojama, za što su domaćini koristili “prirodne boje” poput špinata, tikvi i drugih. Miris kuhanog vina prožimao se dijelom dvorane, dok je na drugom dijelu dominirao topljene masti i čvaraka.

Razgledati (i kupiti) su se mogli poljoprivredi i pčelarski proizvodi, keramika, rukotvorine, jastuci izrađeni od prirodnih materijala poput heljde,… Na pozornici su se izmijenili mališani iz dječjeg vrtića Zvončić – s programom „Međimurje malo“ i prikazom pletenja cekara “Malih cekeraša”. Nastupio je Puhački orkestar Općine Nedelišće i nedelišćanske Mažoretkinje, a folklorno iznenađenje Dana zahvalnosti bilo je održavanje 10. Folklornih susreta koje je organizirala Seljačka sloga iz Nedelišća. Ugoste su im došli folklorni plesači iz KUD-ova Črenšovci (Slovenija), Novigrad Istarski, Repušnica i Folklorna skupina Zalakarosz (Mađarska).

Skip to content