DOĐITE NAM U NEDELIŠĆE NA DANE ZAHVALNOSTI!

Nedelišće će u listopadu ponovo postati središte i okupljalište zaljubljenika u gastro tradiciju i kulturnu baštinu našega kraja. Najdugovječnija, najveća jesenska manifestacija u općini Dani zahvalnosti za plodove zemlje ove godine se održava po 16. put, u subotu, 12. listopada. Organizator je Turistička zajednica Općine Nedelišće, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Međimurske županije.

Manifestacija okuplja cekeraše, pletilje, brojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje najbolje proizvode. Plodovi zemlje su nit vodilja koaj se proteže kroz svaki štand, a posebnu notu manifestaciji daje degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima, koje će posjetitelji pronaći na štandovima svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije je u 10,00 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova zemlje. Do 17.00 sati u dvorani će se događati bogat gastro, kulturno-umjetnički i zabavni program, radionice za velike i male, a svi zainteresirani mogu u 10.30 sati prisustvovati predavanju Bernarde Orehovec na temu: “Biodinamička proizvodnja hrane”. Uz kušanje, moći ćete i kupiti domaće proizvode i rukotvorine, saznati nešto novo o starim zanatima i obrtima, a sve to uz bogat kulturno-umjetnički program udruga s područja Republike Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Uz sve navedeno i ove godine, po drugi put, priređuje se međimurski Gastro Show s početkom u 12.00 sati, sada u još širem izdanju. Svoja kulinarska umijeća odmjeriti će 8 ekipa, čija će jela ocjenjivati tročlani žiri na čelu s našim poznatim kuharom Tomislavom Špičekom. Svi oni kuhat će odabrano međimursko jelo, s posjetitelji će ga imati mogućnost kušati.

Dođite nam u Nedelišće. Doživite našu najljepšu manifestaciju, u najljepšem godišnjem dobu kojim nas zemlja dariva svojim plodovima.

Dobrodošli!

 

15.Dani_Zahvalnosti (24 of 160) 15.Dani_Zahvalnosti (2 of 160) 15.Dani_Zahvalnosti (62 of 160) 15.Dani_Zahvalnosti (17 of 22) 15.Dani_Zahvalnosti (14 of 160) 15.Dani_Zahvalnosti (7 of 22) 15.Dani_Zahvalnosti (3 of 22) 15.Dani_Zahvalnosti (7 of 160)

 

Skip to content