Proslavili smo Martinje u Nedelišću

VINOLJUBI SU U PODNE KRSTILI MOŠT

Premašili smo sva očekivanja Martinja u Nedelišću i dobro se podružili uz ceremoniju krštenja mošta u mlado vino. U dvoranu Mesapa smjestilo nas se na stotine izlagača, publike i domaćina, kako bismo i nakon Dana zahvalnosti proslavili jesen koja nas dariva najboljim od prirode.

Pridružile su nam se žene iz općinskih udruga žena koje su pripremile hladnetinu i niz drugih domaćih specijaliteta – od slanih do slatkih. Domaće snage su na pozornici zaplesale i zapjevale. U programu su sudjelovali članovi Muške vokalne grup Zrinski, Mažoretkinje Nedelišća i svirači Puhačkog orkestra Općine Nedelišće te Rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije.

Mošt i vino su na degustaciju ponudili članovi Vinoljuba Marijan Serec, Stjepan Krznar, Ivan Oreški, Josip Oletić i Milivoj Kossi te Vina Kerman, višegodišnji sponzor Martinja u Nedelišću. U mlado vino mošt su krstili članovi udruge Vinoljub predvođeni glavnim meštrom Milivojem Kossijem.

– Ovo Martinje nam je deveto po redu i iduće godine imamo mali jubilej pa ćemo prirediti još bogatiji program – najavljuje zamjenica načelnika Općine Nedelišće Ivanka Novak, zadužena i za rad Turističke zajednice ON.

Voditeljica TIC-a Vedrana Horvat pak dodaje da je odaziv izlagača bio već nego lani jer su se pridružile nove udruge s područja Općine Nedelišće.

– Drago nam je da su došli i lovci okupljeni pod kapom županijskog Lovačkog saveza i LD Fazan Nedelišćte te da su žene iz udruga ponovno odigrale veliku ulogu u pripremi manifestacije – kaže Vedrana Horvat.

Nastupili su i plesači Međimurskog folklornog društva Ljubljana i Puhački orkestar Svega Zagorje u vrlo atraktivnoj postavi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content