Održano još jedno Martinje u Nedelišću

Četrnaesto izdanje „Martinja u Nedelišću“ održano je protekle subote, 10. studenog s početkom u 10,00 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a. Ukupno 30 udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode i bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju. Ono po čemu je ova manifestacija prepoznatljiva je i ponuda hladnetine. Tako se ove godine u kuhanje hladnetine uključilo 17 udruga i OPG-ova: Udruge žena iz Pušćina, Črečana, Gornjeg Hrašćana, Nedelišća, Pretetinca, Dunjkovca, Trnovca, Macinca, Gornjeg Kuršanca i Slakovca, zatim Društvo sportske rekreacije Grabanice i Društvo sportske rekreacije Pušćine, Pjevački zbor Josip Vrhovski, Podružnica umirovljenika Nedelišće, Udruga uzgajivača malih životinja,  te OPG Čekunec i OPG Preložnjak. Na štandovima je bilo ponuđeno 1400 porcija hladnetine koje su se rasprodale već u prva dva sata.

Članovi kluba Vinoljub; vinari Oletić, Serec, Krznar, Kossi, Horvat, Branilović i Novak, zajedno s Vinskom kućom Kerman na svojim su štandovima posjetiteljima nudili degustacije mošta koje je u 12,00 sati tijekom vesele ceremonije postalo mlado vino. U kulturno umjetničkom programu sudjelovao je Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Pjevački zbor Strahoninec i Duo Global.

Manifestacija je bila izuzetno dobro posjećena, stoga ne sumnjamo kako će se tradicija proslave Martinja u našem kraju nastaviti.

Skip to content