FAŠNIK U NEDELIŠĆU: OD LJEPOTICA I PIKAČA DO GUSARA I MORSKIH KONJICA

Turistička zajednica Općine Nedelišće ponosna je na Fašnik u Nedelišću koji tradicionalno organizira u dobrom raspoloženju i uz fascinantan odaziv sudionika. Bilo je tako i ove subote, 6. veljače kad smo se okupili u dvorištu i ispred zgrade Osnovne škole Nedelišće, kako bismo u koloni prošli mjestom i udobrovoljili sugrađane.

U maskiranoj povorci sudjelovale su stotine članova i članica udruga, klubova, škola i vrtića, ali i pojedinci koji su dan iskoristili da barem na nekoliko sati budu likovi iz vlastite mašte. U našoj se fašničkoj povorci našlo morskih životinjica, vražićaka, gusara i gusarica, krampusa, pikača, ljudi obučenih u odijela od komušine, bilo je atraktivnih čuvarica reda, lafri, čaplji,…

Cilj je bio u dvorištu MESAP-a u kojem smo, također već po tradiciji, spalili Fašnika ne bismo li time svu njegovu krivicu odnijeli u zaborav, a u predstojećem razdoblju zazvali dobru godinu i dobru ljetinu. Zaplesali smo potom nošeni energijom krafni i kuhanog čaja, a načelniku Općine Darku Daniji smo na par sati oduzeli ključeve Općine. Bili su to trenuci za pamćenje, tim više što je naš prvi čovjek drage volje predao vlast veseloj maskiranoj masi i riješio se načelničkih briga. A svi mi? Nastojali smo da to bude dan smijeha i dobre volje, plesa i zabave. I bi tako.

 

Fasnik (1) Fasnik (0) Fasnik (2) Fasnik (3) Fasnik (5) Fasnik (6) Fasnik (7) Fasnik (8) Fasnik (9) Fasnik (10) Fasnik (11) Fasnik (12) Fasnik (13) Fasnik (14) Fasnik (15) Fasnik (16) Fasnik (17) Fasnik (18) Fasnik (19) Fasnik (20) Fasnik (21) Fasnik (22) Fasnik (23) Fasnik (24) Fasnik (25)