15. DANI ZAHVALNOSTI OBORILI SVE REKORDE

Protekle subote, na prostoru sajamske dvorane MESAP-a uz prekrasno vrijeme održani su jubilarni, 15. Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Vrata dvorane za sve posjetitelje otvorena su u 10,00 sati kada je i blagoslovom hrane svečano započela ova najveća jesenska manifestacija. Prisutnima se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik općine Nedelišće Darko Dania.

Među mnoštvo izlagača teško je nekog istaknuti jer svaki štand priča svoju posebnu jesensku priču. Ove godine na rekordnih 75 izlagačkih mjesta predstavile su se udruge i OPG-ovi s područja općine Nedelišće, Međimurske županije ali i Krapinsko- zagorske te Koprivničko- križevačke. S nama su bili i predstavnici grada Vodnjana i Pregrade, ali i prijatelji iz susjedne Slovenije i Mađarske. Ove godine novost je bila desertni tanjurić s kojim je svaki posjetitelj mogao na štandovima udruga s područja općine Nedelišće degustirati najbolje međimurske kolače, slanine, meso s tiblice i sl.. Svoj doprinos i ovog puta dali su članovi UDVDR-a Nedelišće koji su pripremili preko 50kg ribica te iste podijelili posjetiteljima.
Manifestaciju je svojim dolaskom uveličao i najpoznatiji hrvatski kuhar Tomislav Špiček pod čijom palicom se održavao i prvi gastro show u kojem su sudjelovale tri ekipe: Društvo sportske rekreacije Grabanice, Udruga žena Pretetinec i Srednja škola Prelog. Pripremala su se tri tradicionalna međimurska jela, a sve tri ekipe oduševile su svojim kulinarskim sposobnostima.

U suradnji s KUU “Seljačka sloga” i ove godine manifestacija je obogaćena popratnim kulturno umjetničkim programom u kojem su sudjelovali Dječji vrtići “Zvončić” i “Zvjezdica”, Folklorna skupina Rugyecske iz Mađarske, Mažoretkinje Nedelišća s gostima iz Štrigove i Murskog Središća, KUD “Marijan Pavleković – Pajo” iz Otrovanca, Kulturno društvo Obrež iz Slovenije, Udruga umirovljenika iz Nove Gradiške, KUD Vodnjan i dugogodišnji prijatelji iz Mađarske, Bottal Fogo Tancegyuttes.

 

Skip to content