Cuvari tradicije proslavili 80 godina postojanja

Kulturno umjetnička udruga ‘Seljačka sloga’ iz Nedelišća, protekle subote, 25. studenog pred prepunom školskom dvoranom proslavila je 80 godina djelovanja. Iako je prošlo velikih 8 desetljeća, cilj udruge je i dalje isti: očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa Međimurja.

Dvosatni program upotpunili su mali i veliki folklor, veterani, tamburaški i puhački orkestar te kazališna družina. Koreografije su potpisali Hrvoje Horvat, Ivana Hajdinjak i Jelena Turan dok je tekst za dramsku izvedbu potpisala novinarka i spisateljica Kristina Štebih.

Predsjednik udruge Ivan Trojnar u svom govoru se, između ostalog, osvrnuo i na pokretanje jedinstvene manifestacije – Smotru međimurske popevke koja je danas na popisu nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a uskoro bi trebala dospjeti i na listu UNESCO-a.

Među brojnim uzvanicima na svečanom obilježavanju osam desetljeća rada bili su i međimurski župan Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania koji su u željama za uspješan rad poručili kako će vrijedni članovi Sloge uvijek moći računati na podršku lokalne zajednice.

Izvor: eMedjimurje.hr

Skip to content