ČAROBAN PLES U ARANŽMANU MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA

Prošlog petka je u večernjim satima održana peta po redu Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća. Sportska dvorana Osnovne škole Nedelišće bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gledatelji su mogli pratiti plesnu i glazbenu čaroliju za koju se 130 nasmijanih mažoretkinja pripremilo zajedno sa svojim gostima: Puhačkim orkestrom Općine Nedelišće i Godbom na pihala iz Središča ob Dravi. Svojim veselim nastupima mažoretkinje su nastojale na prisutnu publiku prenijeti blagdanski duh i dobro raspoloženje.

Kroz film nazvan “Naša 2019”, uvodno je prikazana retrospektiva svih nastupa, putovanja i natjecanja s kojima se Mažoretkinje Nedelišća mogu pohvaliti u samo jednoj godini. Nakon postrojavanja svih mažoretkinja prvo su se predstavile najmlađe i najslađe – mažoret vrtić kojeg vodi Ida Topolnjak te dječji sastav čija je trenerica Petra Mesarić.

S obzirom da je najstariji, seniorski sastav, ujedno i najaktivniji sastav Udruge, svake se godine dodjeljuje nagrada i priznanje najuzornijoj mažoretkinji, a koja je ove godine pripala Dori Toplek. Isto tako, priznanja su dodijeljena mažoretkinjama koje su u Mažoretkinjama Nedelišća punih 5, 10 i 15 godina.

U pratnji gostujućih puhačkih orkestara, dva puta tijekom večeri predstavljao se seniorski sastav koji vodi Vedrana Radmanić, potom mlađe kadetkinje koje treniraju pod vodstvom Blanke Šipek, starije kadetkinje čija je trenerica Kristina Bacinger te juniorke koje trenira Lucija Novak.

Kao i svake godine, Udruga se oprašta od dugogodišnjih seniorki koje su dio Mažoretkinja Nedelišća od malih nogu te koje su kroz svoje odrastanje bile istinske promotorice općine Nedelišće. Stoga su se mažoretkinje kratkim oproštajnim videima oprostile od Aleksandre Toplek, Jane Srnec, Ivone Galić i Barbare Delost.

Kako ni jedna Plesna čarolija ne može proći bez točke iznenađenja, ove godine su bile čak dvije. Prvo su se u božićnom duu predstavile kadetkinje Nika Podvezanec i Anja Šnajcer, a nakon njih su na pozornicu došli Djedice i Bake Mrazice koji su dobro nasmijali publiku.

Mažoretkinje Nedelišća su svojim blagdanskim programom koji je vodila trenerica Ivana Hajdinjak svim mještanima zaželjele sretnu i uspješnu 2020. godinu koja je za njih započela radno. Naime, seniorski sastav je već nakon dva dana otputovao u Rim u kojem su djevojke nastupile na novogodišnjoj paradi u centru grada.

MazoretkinjeNedelisce2019-082 MazoretkinjeNedelisce2019-130 MazoretkinjeNedelisce2019-333 MazoretkinjeNedelisce2019-349 MazoretkinjeNedelisce2019-254 MazoretkinjeNedelisce2019-155

Skip to content