Biciklističke staze Općine Nedelišće

Na 31,63 kilometara pružaju se uređene Biciklističke staze Općine Nedelišće otvorene 15. studenog 2008. godine kao projekt Turističke zajednice Općine Nedelišće. Danas je to jedno od najpopularnijih biciklističkih okupljališta u Međimurskoj županiji, a vole ga i sportaši i rekreativci.

Naše se biciklističke staze povezane s Mura-Drava.Bike (projekt Mursko-dravskih biciklističkih staza financiran iz programa IPA Slovenija – Hrvatska; www.mura-drava-bike.com) projektom uređenih biciklističkih staza po cijeloj Međimurskoj županiji.

Biciklističke staze Općine Nedelišće dodiruju s Međimurskim planinarskim putem i Vinskom cestom, šumom Čep i Jezerom u Gornjem Kuršancu, črečanskim ribnjakom i drugim mjestima na kojima ćete sresti i one koji vole hodanje, šetnju, boravak u prirodi. Staza ukupne duljine 31,63 kilometra ima tri prečice koje tvore kraće staze.

Staza počinje u srcu Nedelišća, u neposrednoj blizini Turističkog ureda, Maršala Tita 60, na mjestu označenom tablom koja nudi i kartografski prikaz dionice. Izradili smo i navigacijske karte koje se mogu preuzeti u ugostiteljskim i smještajnim objektima te na našim internetskim stranicama.

Tradicionalnim biciklijadama “Stazama Općine Nedelišće” u proljeće i jesen okupljamo stotine biciklista svih uzrasta na jednom mjestu i vozimo se kroz prirodu koja je, na našu sreću, još uvijek očuvana.

Skip to content