39. SMOTRA “MEĐIMURSKE POPEVKE NEDELIŠĆE 2023.”

Pozivamo Vas ma 39. smotru izvorne pučke popijevke iz Međimurja “Međimurske popevke Nedelišće 2023.” Smotra će se održati u sklopu događanja “30 dana za 30 godina” kojim Općina Nedelišće svečano obilježava 30 godina postojanja. Dođite 3. lipnja s početkom u 18:00 sati u dvoranu SGC ATON i uživajte u 25   međimurskih popijevki u izvođenju gotovo 250 solista, dueta, pjevačkih skupina u pratnji cimbala i tamburaša. Izvođači dolaze iz Međimurja, Varaždina i Slovenije, od onih najmlađih polaznika vrtića pa do onih s velikim životnim iskustvom koji nose izvornu međimursku popijevku u srcu i rado je prenose na mlađe naraštaje.

Izvorne međimurske popijevke su od 2013. godine na Listi su zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a od 2018. godine i na UNESCO -ovom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Budite i vi čuvari ovog blaga po kojem je Međimurje prepoznato i van granica Lijepe naše. Dođite i podržite sve izvođače te na taj način čuvajte međimursku popevku od zaborava i doprinesite da ona i dalje bude dio svakodnevnog života svake Međimurke i Međimurca, a upravo je to uvjet da međimurska popevka  i dalje bude na UNESCO- vom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva .

Skip to content