2. FESTIVAL CEKARA

Dragi prijatelji, pozivamo Vas da dođete na 2. Festival cekara i budete dio priče o očuvanju umijeća izrade uporabnih predmeta od komušine (luščija) koje je uvršteno na Listu nematerijalne baštine Republike Hrvatske.

Festival cekara održat će se 1. travnja u Sportskoj dvorani OŠ Nedelišće s početkom u 10.30 sati i predviđenim trajanjem do 14 sati.  Tijekom održavanja manifestacije pletilje s područja Općine Nedelišće održat će  radionice izrade cekara, a popratno vas očekuje i  zanimljiv kulturno umjetnički program.  Svi posjetitelji moći će nabaviti svoj originalan proizvod od luščija bilo da se radi o cekaru, raznim košaricama ili prekrasnom cvijeću izrađenom od luščija.

U skladu sa sve višom razinom ekološke osviještenosti i brigom o okolišu, plastične vrećice polako odlaze u zaborav, a cekar doživljava pravi procvat. Budite i vi u trendu, pridružite nam se na festivalu, zabavite se, naučite ili se okušajte u pletenju cekara, ili jednostavno postanite vlasnik ovog vrijednog predmeta tradicijske baštine.

Skip to content